Skip to content

Er was al langer sprake van samenwerking, maar nu is het ook officieel vastgelegd: een samenwerkingsovereenkomst tussen stichting De Stilte Verbroken en Slachtofferhulp Nederland. Slachtoffers van misbruik in de sport, in welke hoedanigheid dan ook, moeten goed en accuraat geholpen worden. Soms is daarbij de inzet van Slachtofferhulp Nederland het beste middel, soms ook het luisterend oor van De Stilte Verbroken met zijn ervaringsdeskundigen. De diensten van beide organisaties vullen elkaar op deze manier aan.

Stichting De Stilte Verbroken, waarvan Renald Majoor het gezicht is, zet zich in tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag binnen de sport. De stichting doet dit onder meer door het creĆ«ren van bewustwording van seksueel misbruik binnen de sport en door het opzetten van een lotgenotennetwerk ‘Sporters helpen Sporters’.

Dit betreft een laagdrempelig onafhankelijk platform waar (bekende) sporters optreden als ervaringsdeskundigen om mede-sporters/lotgenoten te ondersteunen door het bieden van een luisterend oor en een helpende hand. Zo is volleybalster Anne van Dijk onlangs officieel bij de stichting gekomen om Renald te helpen. Ook Anne werd als jonge sporter slachtoffer van grensoverschrijdend gedrag in haar sport.

Slachtofferhulp Nederland is al vele jaren een bekend instituut in Nederland, dat slachtoffers van seksueel misbruik en geweld ondersteunt op psychosociaal gebied, bij schade verhaal en tijdens het strafproces. Lotgenoten hebben de mogelijkheid deel te nemen aan begeleide en herstelgerichte lotgenotenbijeenkomsten en/of online communities. De organisatie beschikt daarnaast over een eigen Slachtofferhulp Academie en een ruim trainingsaanbod voor medewerkers en andere professionals.

De Stilte Verbroken kan slachtoffers doorverwijzen naar Slachtofferhulp Nederland als er behoefte is aan individuele ondersteuning of aan deelname aan een lotgenotengroep. Slachtofferhulp Nederland wijst daarvoor een vast contactpersoon aan. De ondersteuning die Slachtofferhulp Nederland in deze gevallen biedt, is kosteloos voor de slachtoffers.

Slachtofferhulp Nederland verwijst op haar beurt slachtoffers door naar De Stilte Verbroken als er behoefte is aan aanvullend lotgenotencontact. Ook De Stilte Verbroken wijst daarvoor een vaste contactpersoon aan. De Stilte Verbroken kan voor online lotgenotencontact aansluiten bij de mogelijkheden die Slachtofferhulp Nederland daarvoor heeft.

Back To Top