Skip to content

Om een impuls te geven aan het creëren van een veilig sportklimaat en om grensoverschrijdend gedrag binnen iedere vereniging bespreekbaar te maken, organiseert de stichting De Stilte Verbroken in samenwerking met NOC*NSF, Ministerie VWS, Gemeente Arnhem en Framed festival Papendal een themabijeenkomst op het bruisende BMX Framed Festival dat op 10, 11 en 12 mei in Arnhem plaatsvindt.

Tijdens deze themaochtend, die wordt georganiseerd op zondag 12 mei, zal onder meer stil worden gestaan bij het werk van De Stilte Verbroken. Met deze stichting gaat misbruikslachtoffer Renald Majoor (Ambassadeur veilig sporten) de strijd aan voor een veilige sportomgeving. Omdat misbruik in de sport alles kapot maakt.

Renald Majoor werd op zijn twaalfde slachtoffer van seksueel misbruik in de jeugdopleiding van Vitesse. Twintig jaar liep hij rond met zijn geheim, het grote taboe in de sportwereld. Hij belandde in een diepe psychische crisis door het misbruik, en dat wil hij nooit meer een andere sporter laten overkomen: “Het probleem moet bespreekbaar worden, en daarmee ook behandelbaar. Wij willen met de stichting De Stilte Verbroken een meldpunt zijn, de stem van het slachtoffer en aanjager van de strijd tegen misbruik en intimidatie. Sporters zijn kwetsbaar, en vaak afhankelijk van hun trainers en begeleiders. Te vaak wordt daar misbruik van gemaakt. Letterlijk. Te vaak durven de sporters er met niemand over te praten. Bang voor hun sportcarrière, voor hun omgeving, voor de consequenties. En daardoor blijft het misbruik mogelijk. Dat mag niet. Daar ga ik me hard voor maken. Samen met een team van bestuurders, ambassadeurs uit de sportwereld en jeugdhulpverlening.”

Laurens van Weerdenburg van Papendal draagt de stichting een warm hart toe: “Daarom bieden wij de stichting graag een podium tijdens het Framed Festival. Want het is zoals Renald het zegt: Kinderen moeten veilig kunnen sporten. Dat is minder vanzelfsprekend dan het lijkt en dus moeten er drastische maatregelen worden genomen om misbruik in de sportwereld terug te dringen.”

Renald besluit: “De glimlach van een kind’ is één van de mooiste uitdrukkingen die er bestaat. Dit moet voor ieder kind gelden! Om die reden sta ik op, als ambassadeur en met mijn stichting De stilte Verbroken, om veilig sporten voor ieder kind te realiseren. Want voor iedereen geldt: Niets doen is géén optie.”

Programma

Het programma dat de stichting De Stilte Verbroken in samenwerking met NOC*NSF, Ministerie VWS, Gemeente Arnhem op het Framed festival Papendal organiseert bestaat uit drie delen.

Vanaf 9.30 is er een themaochtend over wat De Stilte Verbroken, de gemeente Arnhem en NOC*NSF doen om misbruik in de sport tegen te gaan. Onder de aanwezigen, naast Renald Majoor, onder andere  Erik Lenselink van NOC*NSF. Dagvoorzitter is Inge de Jager. Vanaf het begin van de middag uur zullen diverse artiesten, waaronder Bokoesam en Maan op het podium van het Framed festival op hun eigen wijze aandacht schenken aan het thema van deze dag. Parallel daaraan wordt op de voetbalvelden van Vitesse door jeugdteams gestreden om de De Stilte Verbroken (DSV) Cup.

Kaarten

Voor slechts 7,50 euro kunt u zowel het Framed Festival als de themaochtend en het voetbaltoernooi om de DSV Cup bezoeken! Bestel snel uw kaarten voor een onvergetelijke dag op Papendal!

Direct naar de ticketshop.

 

 

 

 

 

 

 

 

Combinatie

De combinatie van Framed Festival en de UCI BMX Supercross World Cup zorgt drie dagen lang voor een optimale mix van sport en entertainment #OpPapendal. Het evenement is de laatste twee jaar door de internationale wielerunie UCI uitgeroepen tot Best Event van het jaar uitgeroepen, mede door de unieke combinatie van muziek, entertainment, food en topsport. Bovendien is Papendal voor 2021 aangewezen als organisator van de Wereldkampioenschappen BMX.

Back To Top