Sportkoepel NOC*NSF heeft gisteren een speciale website geopend voor mensen die vermoedens hebben over grensoverschrijdend gedrag in de sport. Het digitale meldpunt komt voort uit de aanbevelingen in het rapport De Vries van december 2017, over seksuele intimidatie en misbruik in de sport.

Het meldpunt Centrum Veilige Sport heeft onder meer een chatfunctie. De website bevat ook informatie over preventief beleid op terrein van grensoverschrijdend gedrag en integriteit. De website is ook bedoeld voor meldingen over matchfixing en doping.

 

Emiel Krijt lichtte maandag namens het NOC*NSF toe: “Het is cruciaal dat meer mensen over dit onderwerp durven te praten. En dan niet alleen de slachtoffers zelf, maar vooral alle andere mensen die vermoedens hebben van seksuele intimidatie en misbruik.”

Tijdens de speciale NOC*NSF bijeenkomst werd ook bekend dat zeker 64 sportbonden de meldplicht voor bestuurders en begeleiders hebben ingevoerd. Renald Majoor werd vorig jaar benoemd tot officieel ambassadeur namens NOC*NSF in de strijd tegen grensoverschrijdend gedrag in de sport. Zijn verhaal is ook te lezen op de website van Centrum Veilige Sport Nederland.