Skip to content

Alle nieuwszenders deden verslag van de themabijeenkomst over veilig sporten, die op zondag 12 mei plaatsvond in Arnhem, tijdens het Framed Festival op Papendal. Tijdens deze ochtend maakte directeur Gerard Dielessen van NOC*NSF bekend dat de sportkoepel een stappenplan heeft ontwikkeld waarmee sportclubs aan de slag kunnen om misbruik binnen hun organisatie aan te pakken en te voorkomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

De bijeenkomst in Arnhem was een initiatief van De Stilte Verbroken en werd ondersteund door het Framed Festival, Sportbedrijf Arnhem, Hotel Sportcentrum Papendal, de Gemeente Arnhem, VWS en NOC*NSF. Er was een rondetafeldiscussie waarin niet alleen Renald Majoor, maar ook een ander slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag haar stem liet horen: Anne van Dijk.

Renald het gezicht van De Stilte Verbroken en zangeres Maan.

De jonge volleybalster werd in een kleedhokje heimelijk gefilmd door haar trainer. Samen met haar moeder pakte ze de man daadkrachtig aan en nu is ze samen met Renald het gezicht van De Stilte Verbroken. Zij pleitte er met name voor om als club en als overheid het slachtoffer centraal te stellen en serieus te nemen. De boodschap die eerder al door PSV-directeur Toon Gerbrands was geuit.

Renald Majoor zelf vertelde op zeer indringende wijze zijn levensverhaal, van zijn vlucht uit Haiti, zijn leven in de pleegopvang, zijn blijdschap toen Vitesse hem in de jeugdopleiding opnam en hoe alles kapot ging door die begeleider die ver over de schreef ging.
Het was doodstil in de zaal toen Renald met gebroken stem zei dat dat de reden is voor het oprichten van zijn stichting: “Dit mag geen enkel kind overkomen”.

 

Back To Top