Skip to content

Aangrijpend, openhartig en confronterend. NRC bracht de afgelopen dagen een diepgaande serie verhalen over het onbeschrijflijke leed dat sporters treft die slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik. Leed op alle fronten. Emotioneel, mentaal, fysiek, maar zeker ook financieel. Leed dat nooit helemaal weg te poetsen is, maar waar erkenning, hulp en soms ook financiële ondersteuning wel kunnen bijdragen aan een verzachting ervan.

NOC*NSF heeft besloten om wielerkampioen Petra de Bruin financiële hulp biedt om haar te helpen haar leven terug te krijgen dat verwoest werd door jarenlang misbruik in haar sportcarrière. Reden voor NRC om haar verhaal op te tekenen en vooral in te gaan op de immense schade die misbruik veroorzaakt. Ook Renald Majoor vertelt in de serie opnieuw openhartig over het misbruik dat hem als getalenteerd Vitesse-speler trof en wat dat met hem op de korte, maar zeker ook op de lange termijn heeft gedaan.

Een mooie en indringende serie verhalen is het resultaat. De laatste verhalen zijn terug te vinden in de krant van zaterdag 9 februari, maar ook op de website van NRC.

Hieronder vindt u de links terug naar de diverse verhalen in de serie.

NOC*NSF compenseert leed wielerkampioen De Bruin

De emotionele bankrekening van een misbruikte sporter

Renald Majoor: Een zak geld zonder emotie zegt niets

Laat nooit een minderjarige sporter alleen met een coach

Mensen hopen altijd dat de ander zal ingrijpen

Petra de Bruin: ‘Opeens zat ik daar met mijn beerput’

 

 

Back To Top