Skip to content

In De Ochtend Show To Go, het dagelijkse online praatprogramma van het AD, vertelde Renald Majoor op maandag 11 november opnieuw openhartig over wat hem als 12-jarig voetbaltalent is overkomen en hoe hij dit nu gebruikt om anderen voor soortgelijk leed te behoeden.

Aanleiding voor het item in De Ochtend Show To Go was de subsidie die De Stilte Verbroken heeft gekregen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dankzij die subsidie kan Renald met zijn team nu fulltime aan de slag om grensoverschrijdend gedrag in de sport te bestrijden.

Een toer door het land, waarbij zo veel mogelijk prof- en amateurclubs worden bezocht en bewust gemaakt van de gevaren, de gevolgen, maar ook de middelen om misbruik te voorkomen, is onderdeel van het werk van De Stilte Verbroken. Daarnaast vormt de stichting een aanspreekpunt voor slachtoffers, voor wie in veel gevallen een melding bij Slachtofferhulp, laat staan een aangifte bij de politie, een brug te ver is. Juist omdat Renald Majoor zelf slachtoffer is, vormt hij een laagdrempeling aanspreekpunt voor andere sporters die grensoverschrijdend gedrag hebben ervaren.

De Ochtend Show To Go is niet alleen op de website van het Algemeen Dagblad te zien, maar ook op die van alle collega-kranten die onder de vlag van ADR Nieuwsmedia opereren. Daaronder bijvoorbeeld ook De Gelderlander, het Brabants Dagblad, De Stentor en Tubantia.

Het hele gesprek met Renald Majoor van maandag 11 november is terug te kijken via deze link.

Back To Top