Skip to content

Dinsdagavond 12 december, de dag dat het Rapport Commissie  de Vries aantoonde dat misbruik in de sport groter is dan we ooit dachten,  zat Renald Majoor ’s avonds aan tafel bij Eva Jinek.

Rustig en openhartig vertelde hij daar over het misbruik bij Vitesse, dat hem als twaalfjarig voetbaltalent trof. Over de enorme impact die dit heeft gehad op zijn leven, en nog steeds heeft. Diep respect dwong hij af, niet alleen bij zijn tafelgenoten waaronder Jesse Klaver en Johan Derksen, maar ook bij iedereen die de uitzending op televisie zag.

Social media gloeiden van de steunbetuigingen en respect-uitingen aan het adres van Renald. Na de live-uitzending was er ruimte om na te praten met de andere gasten in de studio. Groen Links Tweede Kamerlid  Jesse Klaver wisselde contactgegevens uit met Renald. Ook de politiek lijkt doordrongen van de noodzaak om nu echt krachtig op te treden tegen seksueel misbruik in de sport.

In januari gaat de Stichting De Stilte Verbroken officieel aan de slag. Als startpunt voor de strijd tegen misbruik in de sport; als meldpunt voor slachtoffers en als kennisbank. Nu al kunnen mensen hun verhaal kwijt, al dan niet anoniem.

Renald Majoor bij jinek Renald Majoor bij jinek aan tafel
Renald Majoor bij jinek op de foto met Jesse Klaver Renald Majoor bij met Eva Jinek

Back To Top