Skip to content

Een belangrijk nieuw initiatief in de strijd tegen grensoverschrijdend gedrag in de sport zag deze week het levenslicht. Het platform Sporters Helpen Sporters moet slachtoffers van misbruik in de sport concreet gaan helpen door een luisterend oor te bieden van lotgenoten.

Door de coronamaatregelen zag de lancering er iets soberder uit dan oorspronkelijk de bedoeling was, maar toch was er veel media-aandacht voor de lancering. Oud-international Theo Janssen gaf in een speciale televisie-uitzending een druk op de knop die het platform officieel in de lucht bracht. Theo Janssen is een goede bekende van Renald Majoor uit zijn tijd bij Vitesse en is inmiddels ook jeugdtrainer bij de Arnhemse club. “Ik ben zelf inmiddels ook vader van twee kinderen, en je moet er als ouder niet aan denken dat hen iets dergelijks overkomt.”

Slachtoffers kunnen via sportershelpensporters.nl in contact komen met lotgenoten die hen een luisterend oor bieden en indien gewenst advies geven over mogelijke vervolgstappen en deskundige hulp. Het platform werkt nauw samen met Slachtofferhulp Nederland en wordt financieel ondersteund door het ministerie van VWS. „De lancering was indrukwekkend. Mensen kregen echt tranen in hun ogen vanwege de heftige verhalen”, vertelt Renald Majoor.

Renald Majoor en Anne van Dijk zijn de boegbeelden van het platform Sporters Helpen Sporters, maar ook andere voormalig slachtoffers gaan helpen om de drempel te verlagen voor slachtoffers om naar buiten te komen met hun verhaal. De meeste slachtoffers ervaren het als een grote bevrijding om te praten over wat hen is overkomen. Het kan hen enorm helpen bij de verwerking.

Op de website van Sporters Helpen Sporters staat alle informatie en uiteraard staan hier ook de contactmogelijkheden vermeld.

Back To Top