Skip to content

‘Start to Talk’ is de campagne, met gelijknamige website,  waarmee de Raad van Europa wereldwijd aandacht vraagt voor seksueel misbruik in de sport. Een aantal grote namen uit de sport, waaronder Olympisch kampioenen en wereldwijd beroemde voetballers, treedt in de campagne op als ‘Silence Breaker’. Onder hen ook Renald Majoor, samen met andere sporters die in het verleden met misbruik te maken hebben gekregen.

Op 6 november jongstleden vond in Den Haag de Nederlandse kick off plaats van de wereldwijde campagne tegen misbruik in de sport. Renald deed tijdens deze kick off opnieuw zijn huiveringwekkende verhaal voor de internationale delegatie van de Raad van Europa. De campagne ‘Start to Talk’ heeft als doel, net als De Stilte Verbroken, om het probleem van grensoverschrijdend gedrag in de sport bespreekbaar te maken en daarmee uiteindelijk ook herkenbaar en behandelbaar.

Een prachtig filmpje, gemaakt door een Nederlandse filmer, maakt in een oogopslag de diversiteit van de problematiek duidelijk, evenals de moelijkheid om de problematiek te zien en de grenzen van wat wel en niet kan in relatie tot jeugdige sporters.

Het filmpje ‘Start to Talk’ is hier te vinden.

Back To Top