Skip to content

Renald Majoor, oud jeugdspeler en -trainer van de Arnhemse voetbalclub Vitesse, maakt zich sterk om misbruik en intimidatie binnen de sport te voorkomen. Een jaar geleden heeft hij stichting De Stilte Verbroken opgericht om hiervoor aandacht te vragen. Vitesse heeft voor de periode van 5 jaar steun aan stichting De Stilte Verbroken toegezegd en zet donderdag 12 juli a.s. de handtekening onder de overeenkomst die dit bezegelt.

Renald Majoor, zelf op twaalfjarige leeftijd slachtoffer van seksueel misbruik binnen de voetbalsport (Vitesse), lanceerde begin dit jaar officieel zijn stichting ‘De Stilte Verbroken’. De oud jeugdspeler en -trainer van Vitesse, vertelde ongeveer een jaar geleden uitgebreid in de media over hoe hij slachtoffer werd van seksueel misbruik. Sindsdien zijn Vitesse en Majoor met elkaar in gesprek om mogelijkheden in kaart te brengen om seksueel misbruik terug te dringen en uiteindelijk de wereld uit te helpen.

Majoor over zijn stichting en de samenwerking met Vitesse: “Toen ik mijn verhaal in de media heb gedaan, is er enorm veel op mij afgekomen. Een moeilijk onderwerp als misbruik is nu bespreekbaar gemaakt, ik denk dat dat een hele goede zaak is. Het wordt tijd dat de stilte wordt verbroken. Door met mijn eigen verhaal naar buiten te komen hoop ik anderen te kunnen helpen. Met Vitesse heb ik hier het afgelopen jaar ook veel over gesproken. We hebben samen gekeken naar mogelijkheden om misbruik een halt toe te roepen. Daarom ben ik blij dat Vitesse heeft toegezegd mijn stichting zowel financieel als immaterieel te steunen.”

Algemeen directeur van Vitesse Joost de Wit: ”Voor seksueel misbruik zou geen plaats moeten zijn op de wereld. We vinden het bijzonder knap hoe open Renald hierover is, zijn verhaal deelt en hoe hij zich opwerpt als ambassadeur om seksueel misbruik de wereld uit te helpen. Het minste wat we als club kunnen doen is Renald en zijn stichting ondersteunen.”

Stichting De Stilte Verbroken
Stichting De Stilte Verbroken stelt zichzelf ten doel om primair (seksueel) misbruik binnen de sport, en secundair ook intimidatie en pesten uit te bannen. De stichting moet gaan gelden als landelijk meldpunt voor misbruik in de (voetbal)sport, waarbij we samenwerking zoeken met de KNVB en andere sportbonden. Daarnaast wil de stichting de rol van de vertrouwenspersoon binnen de sport relevanter en makkelijker maken, wederom met als uiteindelijk doel om de genoemde misstanden bespreekbaar en uiteindelijk onmogelijk te maken.

Donderdag 12 juli om 10:00 uur tekenden Vitesse, Vitesse Betrokken en stichting De Stilte Verbroken een overeenkomst waarin Vitesse bevestigt de stichting voor de komende 5 jaar te steunen.

RTL Nieuws heeft hier ook aandacht aan besteed, bekijk hier het nieuwsbericht.

Back To Top