Skip to content

Op donderdag 1 februari besteedde ook het radioprogramma Langs de Lijn en Omstreken uitgebreid aandacht aan het initiatief van Renald Majoor om misbruik in de sport te lijf te gaan met zijn stichting De Stilte Verbroken. Openhartig en treffend vertelde Renald opnieuw wat hem in zijn jeugd overkwam bij Vitesse, welke impact dat op zijn leven heeft gehad en hoe hij zijn eigen openheid nu inzet om te voorkomen dat andere kinderen hetzelfde lot treft.

Tussen de wedstrijdfragmenten van de Eredivisie door besteedde het sportprogramma uitvoerig tijd en aandacht aan de stichting. Ook voorzitter Henk Reimert kwam aan het woord, en legde uit hoe hij bij de stichting betrokken raakte en waarom hij het werk van De Stilte Verbroken zo ontzettend belangrijk vindt. “In elke sportkantine zou zo’n rood affiche moeten komen te hangen om kinderen die er mee te maken krijgen, de weg te wijzen”.

Ook Geert Slot, woordvoerder van NOC*NSF kwam in de uitzending en betuigde namens de overkoepelende sportbond zijn warme steun aan De Stilte Verbroken. Volgens Slot is het heel belangrijk dat er nu stappen worden gemaakt, zoals het instellen van een meldplicht, het verbeteren van het tuchtrecht en het bewust maken van clubbesturen in alle takken van sport van de problematiek die ook in hun sport onder de oppervlakte leeft.

Als uitsmijter kwam Henk Reimert met het door Renald geopperde plan om alle sportende kinderen in Nederland te voorzien van een rood fluitje, waarop ze symbolisch kunnen blazen als er iets niet in de haak is. “Daar zouden we graag een sponsor voor vinden, dus als er een bedrijf is dat zich geroepen voelt, dan zou dat heel welkom zijn.”

 

Het item over De Stilte Verbroken op NPO Radio 1 is, met geluidsfragment en al, hier terug te vinden:

https://www.nporadio1.nl/achtergrond/7958

Back To Top