Skip to content

Op 11 april a.s. staat op het trainingscomplex van Vitesse op Papendal een bijeenkomst gepland voor alle amateurclubs in Arnhem en omstreken, plus de clubs in de regio waar Vitesse een samenwerkingsverband mee heeft. Centraal deze avond staat het thema seksuele intimidatie, in de brede zin des woords.

Samen met de KNVB en Vitesse organiseert De Stilte Verbroken deze avond om clubbesturen in de regio bewust te maken van de problematiek, en om te sparren over oplossingen. Eerder vond al een soortgelijke thema-avond plaats bij PSV Eindhoven.

Met Vitesse heeft De Stilte Verbroken een bijzondere samenwerking. Het was immers bij de jeugdopleiding van de Arnhemse club dat Renald Majoor in zijn jonge jaren met seksueel misbruik te maken kreeg. Vorig jaar tekende hij met de directie van Vitesse een samenwerkingsoverenkomst met als doel samen de strijd aan te gaan tegen seksueel misbruik in de sport. De bijeenkomst op 11 april a.s. is daar een uitvloeisel van.

Clubs zijn door Vitesse en de KNVB uitgenodigd. Na een welkomstwoord van algemeen directeur Pascal van Wijk van Vitesse zal Renald Majoor nog eens uit de doeken doen wat seksueel misbruik met een jonge en ambitieuze sporter doet. Bestuurders wordt gevraagd wat zij doen en wat ze denken te kunnen doen om misbruik binnen hun vereniging te voorkomen.

 

De bedoeling is dat De Stilte Verbroken op deze manier uiteindelijk bij alle clubs langs gaat om samen het probleem van seksuele intimidatie en misbruik bespreekbaar te maken en aan te pakken.

Back To Top